Bij een aanschaf van een bureau of alleen losse bureaubladen voor uw kantoor zijn er vele keuzemogelijkheden. Een bureau wordt intensief gebruikt en het is belangrijk dat de bladen lang mooi blijven. Maar welk materiaal past het beste bij uw kantooromgeving? Laten we de opties bekijken en kies welk bureaublad het beste aansluit bij uw behoeften.

Welke materialen zijn er voor een bureaublad?

De keuze van materiaal bepaalt niet alleen de uitstraling maar ook de duurzaamheid en het onderhoudsgemak van het bureaublad. Hier zijn enkele populaire keuzes met alle voordelen en nadelen:              

Melamime
Een melamine blad  bestaat uit een kern van spaanplaat of MDF, bedekt met een decoratieve laag papier. Deze papierlaag wordt vervolgens gecoat met een transparante kunsthars. Hierdoor is het materiaal gemakkelijk schoon te houden, behoudt het zijn kleur onder kunstlicht, en is het bestand tegen krassen en slijtage.

+ Voordelige keuze
+ Krasvast en kleurvast
+ Veel keuze in decors
– Minder stoot en slagvast
– Kan niet tegen vocht na een beschadiging
– Een afwerkingslaag met melamine is niet recyclebaar

Een vaste bureautafel zoals de Vido, Arca en Air 2 heeft een melamine bureaublad.

Melamine blad oak medium

 

HPL / Laminaat
HPL staat voor High Pressure Laminate, met een kern die wordt opgebouwd uit meerdere lagen papier die zijn doordrenkt met hars en onder hoge druk en temperatuur worden samengeperst. Vervolgens wordt het geheel afgewerkt met een decoratieve papierlaag en een transparante kunsthars. Deze afwerking maakt het materiaal zeer kras- en slijtvast. Daarnaast biedt HPL een goede weerstand tegen vocht, chemicaliën en hitte.

+ Gaat zeer lang mee
+ Stoot en slagvast
+ Bestand tegen vocht, chemicaliën en hitte
+ Veel keuze in decors
– Een duurdere keuze
– Zwaar in gewicht
– Een HPL plaat is soms moeilijk te recyclen i.v.m. harscomponenten

Let op: er zijn bureaubladen op de markt van geheel HPL of een spaanplaat met een HPL laag. Bureaubladen met een HPL laag op het bureaublad zijn de kleuren Coco Bolo, Gladstone Oak, Chicago beton, Halifax oak, Jackson Pine en Whitewood van de elektrisch verstelbaar bureautafel Yara, industrieel bureau Rosswald, elektrisch verstelbaar bench bureau Nelson en elektrisch verstelbaar bench bureau Nolan.

Houtfineer
Fineer is een dunne laag echt hout die op plaatmateriaal zoals MDF wordt bevestigd. Deze fineerlaag geeft het materiaal de uitstraling van massief hout, waardoor het vaak moeilijk te onderscheiden is van echt massief houten oppervlakken. Geeft een warme, natuurlijke uitstraling en is in verschillende afwerkingen beschikbaar.

+ Natuurlijke uitstraling en karakter
+ Het blad gaat niet vervormen bij temperatuurverschillen in tegenstelling tot echt hout
– Kan niet goed tegen vervuiling en vloeistoffen
– Kwaliteitsfineer vergt ambacht en daardoor kostbaarder

Een directiebureau met houtfineer zoals de X10,  directiebureau Modi en directiebureau Friday laat de luxe uitstraling zien van fineer.

 

Glas
Zorgt voor een moderne uitstraling en is eenvoudig schoon te houden. Glas kan echter kwetsbaar zijn en vereist voorzichtigheid.

+ Luxe en moderne uitstraling
+ Duurzaam en sterk
– Zwaar materiaal
– Krast sneller en krassen zijn zichtbaar
– Je kunt geen kabelgoot schroeven onder het bureau

Een bureautafel met een blad van glas heb je als elektrisch (thuiswerk) bureau of het luxe design bureau van Arkitek of zelf een ronde uitvoering van een glazen bureaublad is mogelijk met bureau Isotta

design bureau bureaublad glas

Hoe dik moet een bureau zijn?

De dikte van het bureaublad heeft invloed op de stabiliteit en het comfort van het werkoppervlak. Een dikte van 2,5 is gebruikelijk voor de meeste bureaubladen. Dit biedt een goede balans tussen stabiliteit en gewicht.

Welke bladen zijn geschikt voor een zit-sta bureau?

Zit-sta bureaus vereisen specifieke eigenschappen om optimaal te functioneren. Kies voor lichte materialen zoals melamine om de mechanieken van het bureau niet te belasten. Heeft u toch de voorkeur voor een sterker blad zoals HPL? Let er dan op dat het zit-sta frame twee krachtige motoren heeft om problemen te voorkomen. Zit-sta bureau Flex3+ is met alleen een frame te koop en heeft twee krachtige Bosch motoren. 

Bureaubladen op maat

Een bureaublad op maat biedt de perfecte oplossing voor specifieke eisen en wensen. Op onze webshop kunt u kiezen uit vele verschillende maten. Maar wanneer u een bureau precies in een ruimte wil plaatsen met een bepaalde breedte, dan kunnen we bureaubladen op maat maken in een decor naar keuze. Klik het gewenste bureau aan en vraag een offerte aan voor afwijkende bladmaten voor een prijsopgave.

Goedkope bureaubladen: betaalbaar en functioneel

Wanneer budget een belangrijke factor is voor het maken bij een keuze van een bureau, dan is melamine de beste optie. Melamine is een prijsvriendelijk materiaal dat in veel stijlen en kleuren beschikbaar is. Bent u op zoek naar betaalbare bureaubladen? Bekijk ons assortiment losse bladen of bureautafels.

Conclusie: uw ideale bureaublad kiezen

Het kiezen van het juiste bureaublad draait om het vinden van de balans tussen design, functionaliteit en budget. Of u nu gaat voor een luxueus fineer blad of een praktisch melamine, het belangrijkste is dat het past bij de behoeften van uw team. Klaar om uw werkplekken te upgraden? Neem contact met ons op via 076-8890466.